NEUVERITEĽNE CHUTNÝ JABLKOVÝ FRANCÚZSKY KOLÁČ

123

Urobte si chutný koláč kde budú krásne naaranžované jablká pokryté zkaramelizovaným cukrom. Jediné s čím sa možno trochu zapotíte bude pokladanie jabĺk do formy, ale nie je to nič čo by ste nezvládli.

 

SUROVINY:

160 g hladkej múky
1 lyžicu cukru do cesta
170 g masla
Štvrť lyžičky soli
7 Kvalitných jabĺk
50 g cukru na posypanie
Múku, lyžicu cukru, 110 g masla a soľ premiešame v kuchynskom robote tak, aby vznikla zmes odrobiniek veľkých asi ako hrášok. Pridáme 3 lyžice ľadovej vody a znovu v kuchynskom robote premiešame. Z cesta na doske vytvoríme placku, ktorú necháme hodinu v chladničke (cesto môžete pripraviť až tri dni dopredu).

tartdough

 

Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske kruhový plát a prenesieme ho do formy na koláč, ideálne s priemerom 30 cm. Plát by mal priemer formy presahovať zhruba o 5 cm. Cesto do formy ľahko vtlačíme a zarovnáme okraje. Dáme ešte na hodinu chladiť.

fillingtartpan

 

Rúru predhrejeme na 180 ° C. Jablká olúpeme a rozkrojíme na polovice a vyberieme jadierka. Potom krájame na tenké plátky každú polovicu jablka zvlášť a skladáme ich vedľa seba. Ľahko na rozkrájanú polovicu jablka zatlačíme, aby sa plátky trošku rozprestreli, a prenesieme ich takto na cesto. Postupne do formy narovnáme aj ďalšie rozkrájané polovice jabĺk tak, aby tvorili vzor kvety, a zvyšnými plátkami zaplníme medzery.

halvedapples

 

Jablká potom posypeme cukrom, podľa chuti môžeme z odporúčaného množstva ubrať, alebo potom k nemu pridať. Ak máte sladšie jablká, nebudete zrejme potrebovať všetok cukor. Zostávajúce maslo rozdeľte na kúsočky a pridajte ich navrch. Pečieme asi 60 až 70 minút, kým jablká nie sú do zlatista.

readyfortheoven

zdroj:alexandracooks.com

You Might Also Like