Nezabudnuteľné Liptovské batôžky

stiahnuť

SUROVINY:

750 g zemiaky
200 ml smotana kyslá
2 ks žĺtky
1 PL masla
1 PL krupice
4 PL múka hrubá
soľ
70 g slanina údená
300 g tvarohu
1 PL kôpor nasekaný
soľ

POSTUP:

Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme žĺtky, krupicu, soľ a múku a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce.

Na každý štvorec dáme trocha tvarohovej plnky, ktorú pripravíme tak, že tvaroh pretrieme, posolíme, pridáme kôpor, nakrájanú rozškvarenú slaninu a dobre premiešame. Okraj cesta prehneme a postláčame.

Batôžky uvaríme v osolenej vode, scedíme, pokvapkáme maslom a polejeme kyslou smotanou.

zdroj:foodissimo.eu

You Might Also Like