Orechovo čokoládová mňamka

sušor

SUROVINY:

Cesto:

1 hrnček múky hlad.
120 gr. naseké  maslo
4 lyžice. hnedý cukor

Plnka :

50 gr. maslo
4 lyžice. hnedý cukor
400 g. kondenzované mlieko

Okrem toho:

150 gr. mliečna čokoláda
30 gr. akékoľvek orechy

POSTUP:

1. V miske zmiesime múku s  nakrájanými kúskami masla. Pridajte cukor a vymiesime krehké cesto.

2. Cesto opatrne dáme na plech a poprepichujeme ho vidličkou aby sa cesto nenadvihovalo a nerobili sa bubliny  počas pečenia. Ideálny tvar plechu je štvorec o priemere 23 cm.

3. Pečieme cesto pri 180 stupňoch do zlatista . Necháme vychladnúť.

4. Spravíme  krém: Do hrnca dáme maslo, cukor, kondenzované mlieko. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa zmes  nevarí. Oheň znížime na minimum a varíme, kým zmes začne hustnúť a stane sa svetložltá, a začne sa oddeľovať smerom od steny nádoby.

5.Na cesto natrieme rovnomernú vrstvu krému.

6. Vo vodnom kúpeli rozousíme  čokoládu. Do krému vložíme veľké kusy orechov alebo celých lieskových orechov. Všetko zalejeme rozpustenou čokoládou.Dať na chladné miesto na zatuhnutie.

7. Koláč narežeme na elegantné štvorce a môžeme podávať.
Zdroj: domohozyajka.com

You Might Also Like