Ovocné potešenie

ovoc-640x434

SUROVINY:

cesto:

3 vajcia
3 lyžice Cukor
1 dl olej
1,5 dl mlieka
5 lyžice múky

Náplň 1:

1/2 prášku do pečiva
3 dl šťavy kompót broskýň
2 dl vody
1 vanilkový cukor
2 vanilkový puding
2 lyžice Cukor

Náplň 2:

2 dl smotany
3 dl jogurt vanilka
500-600 gr broskyne z kompótu
1 sáčok želatíny
100 g práškového cukru

POSTUP:

Zmiešajte vajcia s cukrom, pridáme mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešajte.

Do kruhovej formy dame papier na pečenie, zalejeme pripravenú zmes na cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 * C po dobu asi 15 až 20 minút.

V miske spojiť šťavu z kompótu, vanilkový cukor, 1 dl vody a cukru, dať na sporák variť.

Vanilkový puding s 1 dl vody  nalejte do precedenej  šťavy a varíme za stáleho miešania- náplň zhustne.

 Želatína zaliať 4 lyžicami studenej vody a necháme napučať.

Broskyne bez šťavy ešte jemne nasekať, pridáme ich do sladkého krému po troche, pridajte jogurt a cukor, a zmiešajte.
Želatínu rozpustíme  na miernom ohni, pridajte  smotanu, pridáme nakrájané broskyne,zatrepať.

Vychladnuté cesto  zalejeme horúcou náplňou 1 a nechajte ju tam, kým nestuhne. Potom naneste náplň 2, narovnajte ho a dajte do chladničky vychladnúť.

Zdroj:Coolinarika

You Might Also Like