Pečená krkovička na zemiakoch

SUROVINY:

750 g bravčovej krkovičky,
700 g zemiakov,
2 väčšie cibule,
soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca,
1,5 dl mäsového vývaru,
olej.

POSTUP:

Umyté mäso osušíme, osolíme, okoreníme ml.korením, posypeme rascou a prudko opečieme na troche oleja zo všetkých strán.

Do vymasteného pekáča rozložíme očistenú pokrájanú cibuľu, na ňu uložíme pripravené mäso, podlejeme trochou vody a prikryté pečieme 30 minút.

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na mesiačiky, jemne osolíme, premiešame a rozložíme okolo mäsa.

Podlejeme mäsovým vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.

Počas pečenia podlievame výpekom a podľa potreby podlievame malým množstvom vody.

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like