Pečené kuracie stehná s hubami v smotanovej omáčke

pecene-kuracie-stehna-s-hubami

SUROVINY:

4 kskuracie stehná
maslo
smotana na varenie
šampiňón
olivový olej
cesnak
1/2 pl špaldová múka
červená paprika
čierne korenie
oregano
soľ

POSTUP:

Kuracie stehná umy a zbav kostí tak, aby ti vznikli celé pláty mäsá. Tie buď nechaj vcelku, alebo nakrájaj na menšie kúsky. Kosti si kľudne odlož na polievku, nemusíš ich vyhadzovať.

Ak máš hotovo, mäso polej olivovým olejom, potri 2-3 pretlačenými strúčikmi cesnaku, popráš červenou paprikou, osoľ, okoreň čiernym korením a pridaj troška oregana. Nechaj 15 minút postáť v chladničke. Medzi tým si priprav zapekaciu misu. Tú potri maslom. Rúru daj predhriať na 180 stupňov.

Panvičku rozohrej a sprudka opeč mäso z oboch strán. Mäso prelož do zapekacej misy. Do výpeku, ktorý ti ostal na panvičke vlej 1 smotanu na varenie, vsyp na drobno pokrájané šampiňóny a pridaj 1/2 lyžice špaldovej múky, trošku soli a čierneho korenia. Zamiešaj a vlej na mäsko. To nechaj v rúre piecť 15 minút zakryté a po 15 minútach nastav rúru na zapekanie,aby bolo zhora krásne chrumkavé.
zdroj:dreamstime.com

You Might Also Like