Rýchla kapustnica s klobásou

2

Na prípravu rýchlej a chutnej kapustnice musíte použiť tlakový hrniec.

Kapustnica bude pri využití kuchty rovnako chutná ako pri dusení klasickou metodou po štyroch hodinách.

SUROVINY:

Údené mäso 500g
Klobása (domáca) 200 g
Cibuľa 2 menšie
Bravčové plece 500g
Sušené slivky 2 – 3 podľa chuti
Sušené hríbymalá šálka
Cesnak 4 strúčiky
Zemiaky na zahustenie 1 – 2 podľa chuti
Nové korenie 4 guličky
Čierne korenie celé 5 guličiek
Sladká červená paprika 2 polievkové lyžice
Horčica 1 čajová lyžička
Kečup 1 polievková lyžica
Kyslá kapusta 500g

POSTUP:

Do tlakového hrnca vložte údeninu a klobásu. Zalejte dvoma litrami vody a nechajte dusiť jednu hodinu.
Následne mäso nechajte vychladnúť a vývar prelejte do ďalšieho hrnca. Kuchtu budete ešte potrebovať.

V kuchte opražte cibuľku a pridajte na kocky nakrájané bravčové pliecko.
Pliecko opražte na cibuľke. Podlejte poriadne vývarom a pridajte postrúhaný zemiak, korenie, nové korenie, soľ, horčicu, kečup a sladkú červenú papriku a dajte dusiť na 20 minút.

Keď je mäso udusené pridajte do kuchty zvyšok vývaru, cesnak, umyté sušené hríby, slivky, kapustu a všetko dajte dusiť ešte na 10 minút

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like