Šalát z kyslej kapusty

salat-z-kvasenej-kapusty1

Šalát, ktorý je vhodný buď ako príloha k mäsu, alebo len tak samotný na raňajky či ľahkú večeru. Skúsite si ho pripraviť doma aj vy.

SUROVINY:

kyslá kapusta – 500 gramov
biely jogurt – 1 kelímok
kyslá smotana – 1 kelímok
horčica – 3 PL
hydinová saláma – 250-300 gramov
jarná cibuľka – 2-3 ks alebo 1/2 klasickej cibule
majonéza – 1/2 menšieho pohárika
kukurica – 1 menšia konzerva
eidam alebo iný tvrdý syr – 200 gramov

NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP:

Pripravíme si hlbšiu misu. Kvasenú kapustu nakrájame na menšie pásiky a vložíme do misky. Pridáme k nej kyslú smotanu, biely jogurt, horčicu a majonézu. Ďalej pridáme odkvapkanú kukuricu z konzervy. Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle a hydinovú salámu nakrájame na väčšie kocky. Pridáme do misky.

Na záver už len pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku (ja som ju nakrájala celú, aj so zelenou časťou – cíbikmi), dochutíme soľou a mletým čiernym korením a všetky suroviny dôkladne premiešame. Šalát je vynikajúci dobre vychladený a hodí sa či už k mäsu (nepamätám sa presne, ale tuším sme si k nemu robili kuracie prsia na prírodno na grilovacej panvici) alebo len tak samotný na raňajky, olovrant, či ľahkú večeru.

zdroj:bajecnerecepty.sk

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like