Šalát s quinoou, marockým korením, sušeným ovocím a avokádom

8

SUROVINY:
1 a štvrť šálky červenej alebo bielej quinoy
3 lyžice zlatých alebo tmavých hrozienok
3 lyžice nasekaných sušených marhúľ
1 lyžica jemne strúhanej citrónovej kôry
3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
3 lyžice extra panenského olivového oleja
1 a štvrť lyžičky mletej údenej papriky (ostrej alebo sladkej)
1 lyžička mletej rímskej rasce
3/4 lyžičky mletého koriandra
2 stredne pevné, zrelé avokáda, vykôstkované, olúpané a nakrájané na kocky
2/3 šálky na tenké plátky nakrájanej jarnej cibuľky (2 až 4 cibule, v závislosti na veľkosti)
štvrť šálky nahrubo nakrájaných pražených mandlí
jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
čerstvé špenátové listy (nemusia byť)
POSTUP:
Uvarte quinou a krátko ju poduste aj s hrozienkami a marhuľami. Rozprestrite ju na plech a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. V malej miske rozšľahajte citrónovú kôru, citrónovú šťavu, olivový olej, papriku, rascu a koriander. Vo veľkej tento dresing rozmiešajte s quinoovou zmesou, avokádom, zelenou cibuľkou a mandľami. Veľkoryso dochuťte soľou a korením. V prípade potreby, na vrch uložte špenátové listy.

zdroj:http://style.hnonline.sk/

You Might Also Like