Skvelá bryndzová nátierka

br

SUROVINY:

250 g bryndze,

2 lyžice kyslej smotany,
1 – 2 lyžice masla,
1 cibuľa
trocha rasce, ml. červenej papriky

POSTUP:

Očistenú cibuľu si nakrájame nadrobno. Pridáme zmäknuté maslo,bryndzu,kyslú smotanu dochutíme ml. červenou paprikou a rascou.
Dobre premiešame.
Chutí s domácim chlebíkom

Jednoduchý chlebík pripravený raz-dva a a naviac výborne chutí…

hljeb-koji-se-ne-mijesi1-1

 SUROVINY:

600 g múky hladkej T 650
500 ml vody
40 g čerstvého droždia
1 čajová lyžička soli
½ lyžice cukru
Na posypanie  rasca,alebo rôzne semienka

POSTUP:

1. Postup:

Droždie rozpustíme v malom množstve teplej vody s cukrom.

Keď máme nakysnutý kvások, pridáme zostávajúcu vodu a pomaly pridávame múku,soľ. Premiešame, aby sa ingrediencie dobre spojili.

Dáme do hrnca s pokrievkou a necháme kysnúť (pokrievku necháme trocha nadvihnutú) 15 minút.

Chlebík vyberieme a vytvarujeme ho rukami a vložíme do pekáča vystlaným papierom na pečenie.Ak chceme posypeme rascou alebo semienkami.

Pečieme v rúre predhriatej na 220 stupňov po dobu 30 minút.

zdroj:bajecnerecepty.sk

You Might Also Like