Sladkokyslá čína

SUROVINY:

kuracie prsia 800 g

červená paprika 1 ks

červený vinný ocot

hnedý cukor 100 g

väčšia cibuľa 1 ks

sójová omáčka

vajce 1 ks

mrkva 1 ks

olivový olej

soľ a korenie

maizena

ananás čerstvý alebo kompót 4 plátky

malý rajčinový pretlak 1 ks

kurací vývar na podliatie

POSTUP:

Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme a okoreníme.
V miske rozmiešame škrob, vajcia a sójovú omáčku a mäso do zmesi naložíme. Necháme asi 2 hodiny v chlade.

Medzitým si pripravíme sladkokyslú omáčku.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, papriku očistíme a nakrájame na prúžky, ananás olúpeme a pokrájame na väčšie kocky (alebo necháme odkvapkať kompótový).

Očistenú mrkvu pokrájame na tenké kolieska.
Na oleji speníme cibuľku, pridáme skaramelizovaný hnedý cukor. Vmiešame pokrájanú mrkvu, ananás a papriky. Všetko osolíme, okoreníme, pokvapkáme červeným octom a restujeme. Pridáme malý paradajkový pretlak, zamiešame a podľa potreby podlejeme kuracím vývarom a chvíľu dusíme.
Naložené mäso orestujeme na inej panvici s olejom domäkka, potom ho vyberieme, vmiešame do sladkokyslej omáčky a spoločne restujeme.

Podávame s dusenou ryžou alebo chlebom.

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like