Švajčiarsky prekladaný sendvič so syrom, šunkou a slaninou

SUROVINY:

250 g staršie chlieb alebo sendvič
300 g ementál
50 g údená šunka alebo slanina
4 ks vajcia
500 ml mlieka
petržlenová vňať
soľ, korenie
tabasco omáčka

POSTUP:

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú poriadne vymažeme maslom. Rúru predhrejte na 200 stupňov.

Chlebíček alebo sendvič nakrájame na tenké plátky, ktoré striedavo ukladáme so šunkou alebo slaninou a syrom do zapekacej misky.

Vrch posypeme na kocky nakrájanou šunkou alebo slaninou, osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a tabascom.

Vrch zalejeme rozšahanými vajíčkami s mliekom. Celý pekáč vložíme do druhého pekáča, ktorý sme naplnili horúcou vodou do polovice.

Pečieme cca 30-40 minút.

Zdroj:  Coolinarika

You Might Also Like