Takú krkovičku ste ešte nejedli – Zapekaná krkovička si získa aj tých najnáročnejších milovníkov grilovania!

914998011038

Máme recept pre všetkých milovníkov bravčového mäsa! Tento úžasný recept urobí dojem na vašu rodinu a priateľov. Naviac je chutný a jednoduchý! Spája to najlepšie – pivo, grilovanie a deň na čerstvom vzduchu. Prečítajte si postup, ako pripraviť najchutnejšie pokrm sezóny!
potrebujeme:
– 1,5 kg bravčového mäsa
– 60 ml svetlého piva
– 100 ml slnečnicového oleja
– gulášové korenie
– 1 lyžica medu
– 2 kg zemiakov (nakrájame na plátky)
– korenie podľa chuti
– 2 cibule – červená a biela
– 100 g slaniny
– 4-5 strúčikov cesnaku
– 200 g kyslej smotany
– hrsť petržlenovej vňate

Začíname!

114998011038

zdroj:MINDENEGYBEN

Príprava:

Z oleja, gulášového korenia, medu a piva urobíme marinádu. Na plech uložíme zemiaky a potrieme tenkou vrstvou marinády. Zvyšnú využijeme k mäsu.

214998011031

zdroj:MINDENEGYBEN

Cibuľu nakrájame na kolieska a položíme na zemiaky. To isté urobíme aj so slaninou.

314998011032

zdroj:MINDENEGYBEN

Navrch položíme marinovanú krkovičku.

414998011033

zdroj:MINDENEGYBEN

Celý proces opakujeme a ukladáme jednu vrstvu za druhou.

514998011034

zdroj:MINDENEGYBEN

Prikryjeme hliníkovou fóliou a rúru vyhrejeme na 200 ° C. Pečieme 50-60 minút.

614998011035

zdroj:MINDENEGYBEN

Pripravíme omáčku. Zmiešame smotanu, pretlačený cesnak a obľúbené korenie podľa chuti.

714998011036

zdroj:MINDENEGYBEN

Niekoľko minút pred koncom pečenia omáčkou polejeme mäso. Vložíme do rúry a pečieme dozlata.

814998011037

zdroj:MINDENEGYBEN

A máte hotovo! 🙂

814998011037

zdroj: MINDENEGYBEN

 

You Might Also Like