Od tej doby, čo som upiekla tento chlieba, moja rodina už nechce ten z pekárne!

images%2Ffb-1499676014chleb

Pečenie domáceho chleba si väčšina z nás spája s prácnym miešaním. Na túto časť ale u tohto receptu môžete s radosťou zabudnúť! Tento recept sa vám určite zapáči. Je chutný a cesto nemusíte miešať.

potrebujeme:

– 3 poháre múky (1 pohár = 250 ml)
– 1 lyžička práškového droždia
– 1, 5 lyžičky soli
– 1, 5 pohára vody (podľa potreby aj viac)

Odporúčame vám do cesta pridať aj viac ingrediencií. Záleží, na čo práve máte chuť – oškvarky, sušený cesnak, bylinky, alebo to, čo práve máte v chladničke 🙂 Skôr ako začnete, pamätajte, že chlieb potrebuje 8-10 hodín, aby vykysol a preto je lepšie ho robiť ráno, aby ste si ho u večera mohli vychutnať 🙂

114996760141

zdroj:PIXABAY

Najprv zmiešame všetky ingrediencie pomocou lyžice. Na začiatku cesto nebude vyzerať zrovna vábne, ale nebojte sa – všetko má svoj čas. Masa by mala byť hustejšia, a tak nie je potreba to preháňať s vodou. Zmiešanie surovín vám zaberie len 2 minúty! 🙂 Cesto potom prikryte utierkou a nechajte kysnúť.

Po 8-10 hodinách pomučte dosku a cesto rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika – malo by byť približne 3 cm hrubé. Nechajte kysnúť ešte 12 minút a potom všetky 4 strany zložte do stredu – sprava, zľava, zhora aj zdola. Cesto nechajte kysnúť ešte 30 minút.

214996760142

zdroj:PIXABAY

Nakoniec preložte vzniknutý bochníček do formy s pokrievkou. Pečte zakrytý 30 minút na 220-230 ° C. Po uplynutí doby pečte bez pokrievky ešte 15 minút.

314996760153

zdroj:PIXABAY

Páči sa vám tento recept. Zdieľajte.

 

You Might Also Like