Tejto jablkovej štrudli nikto neodolá

thumb-840x440

Hlavné tajomstvo úspešnej štrúdle sa skrýva v ceste. Malo by byť vyvaľkané natenko tak, aby bolo takmer priehľadné. Pripraviť si tento lahodný dezert nie je tak zložité, akoby sa mohlo na prvý pohľad zdať!

SUROVINY:

6 jabĺk

125ml vody

2 PL slnečnicového oleja

2 PL strúhanky

250g hladkej múky

1 vajce

2 PL cukru

1 PL masla

Škorica podľa chuti

POSTUP:

Do múky nalejte vodu, pridajte vajce a slnečnicový olej. Hmotu dôkladne premiešajte.

Posypte si dosku múkou a začnite na nej miesiť cesto. Malo by byť pružné a nelepivé. Prikryte ho utierkou a nechajte 25 minút v teple.

Dajte si na stôl starší obrus, ktorý už nepoužívate, posypte ho múkou, položte na neho cesto a jemne ho vyvaľkajte. Potom ho opatrne a pomaly vyťahujte prstami, až kým nebude takmer priehľadné.

Posypte cesto strúhankou.

Ošúpte si jablká, vyrežte z nich stred a nakrájajte ich na jemné plátky. Naskladajte ich na strúhankovú vrstvu, na ktorú následne pridajte cukor a škoricu.

Zabaľte ju do rolády a konce cesta dobre upevnite. Štrúdľu si premiestnite na plech, vidličkou na nej urobte pár dierok a pečte približne 30 minút pri teplote 190 stupňov.

Vyberte ju, potrite maslom, posypte cukrom a pošlite do rúry na ďalších 10 minút.

Teplú jablkovú štrúdľu môžete ozdobiť čokoládovým sirupom, práškovým cukrom alebo zmrzlinou. Vaše chuťové bunky zažijú dokonalú chuť.

zdroj: takprosto

You Might Also Like