Tvarohová torta bez pečenia

SUROVINY:

400 g tvaroh
200 g cukor
400 g kyslá smotana
150 g maslo
200 g sušienky
2 bal.Želatína
100 g čokoláda
75 ml smotana na šľahanie

POSTUP:

Základom sú rozmixované sušienky, do ktorých pridáme rozpustené maslo. 200 g sušienok rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo a poriadne premiešame. Základ navrstvíme na dno okrúhle tortovej formy a odložíme do chladničky.

Kým základ tuhne v chladničke, pripravíme si tvarohové plnky.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh, cukor a kyslú smotanu zmiešame v miske, pridáme napučanú želatínu a rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej pridáme rozpustenú čokoládu (čokoládu sme rozpustili v smotane na šľahanie).

Na sušienkový základ striedavo vrstvíme tmavú a svetlú náplň a vytvoríme tak “zebrovanie”. Na vrchu urobíme čiary špáradlom (od vonkajšieho okraja k stredu a naopak).

Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Zdroj:  apovarí

You Might Also Like