Úúúúúúžasný – LUXUSNÝ Punčový zákusok – neobanujete !!!!

j155902

Chcela by som sa s vami podeliť o tento fantastický zákusok. Piekla som už rôzne punčové, ale tento je skutočne najlepší, aký som kedy jedla. Je šťavnatý a tá chuť 🙂 Verím, že Vás nesklame a obľúbite si ho ako my 🙂 . PLECH POUŽÍVAM ROZMER: 24cm x 35cm

Budeme potrebovať 4 piškóty : 2x biela, 1x ružová ; 1 x kakaová,

BIELA PIŠKÓTA: 3 vajíčka /nie malé/, 130 gramov práškového cukru, 130 gramov polohrubej múky, 80 gramov zmäknutej HERY, 2 gramy prášku do pečiva

RUŽOVÁ PIŠKÓTA: rovnaké ako biela + červené farbivo

KAKAOVÁ PIŠKÓTA: rovnaké ako biela + lyžica kakaa na zafarbenie

PUNČOVÝ SIRUP: 950ml kvalitného sirupu / napr: 500ml RELAX malina + 450 ml Hello lesná jahoda – kyslejšia varianta, 500ml KUBÍK+450 ml RELAX – sladšia varianta/, 100 ml vody, punčová/celá/ a rumová/ asi pol/ aróma.

Punčová poleva: 300gramov práškového cukru, 1 kávová lyžička Zlatý klas, 1 kávová lyžička oleja, sirup podľa hustoty

Džem na potieranie plátov – najlepšie pikantný…

k198253

Budeme potrebovať tieto suroviny + kakao /zabudla som odfotiť/žĺtky vymiešame s cukrom a Herou ………pridáme polohrubú múku a vznikne takáto hustejšia zmes…….vyšľaháme bielka a zmiešame buď vareškou, alebo kľudne šľahačom na najmenšom stupni……cesto rovnomerne rozotrieme na plech a upečieme. Rovnako upečieme aj ružovú piškótu, len pridáme trochu farbiva a aj kakaovú, kde pridáme lyžicu kakaa. Z upečených plátov NEDÁVAME dole kôrku!!!!!!, bude slúžiť ako ochrana pred premáčaním.na spodok dáme biely plát, potrieme pikantným džemomkakaový plát prevrátime a položíme kôrkou na biely a veľmi husto popicháme vidličkouodlejeme 350 ml sirupu a rovnomerne polejeme, na kraje nezabudnúť, aby nebol suchý 🙂 Polievať sa nebojíme, nie je to klasická piškóta, ale tuková, takže viacej znesie, a dobre popritláčame, aby sa sirup dostal všadepotrieme znova džemompriložíme ružovú piškótu kôrkou dole, popicháme husto vidličkou a polejeme rovnomerne 350ml sirupuznova popritláčame, naschvál som dala túto fotku, aby ste videli, aký je šťavnatý a nebáli sa, sirup sa vsiaknepotrieť džemom a položiť posledný biely plátpopichať vidličkou, poliať 350 ml sirupu, dobre popritláčať a nechať pol hodinku odstáť, aby sa sirup vsiakol. Nakoniec dáme polevu: cukor zmiešame so zlatým klasom, pridáme horúci sirup podľa potreby, olej a vymiešame. Poleva nesmie byť ani hustá, lebo by sa zle natierala, ale ani riedka, lebo by vsiakla.a toto je výsledok – pastva pre oči a nebíčko v úúústach 🙂 Deti ho miľujú…

You Might Also Like