Úžasné MILKA rezy

95934617_1e767e6c925965_full-700x434

Suroviny:

cesto:

100 g maslo
75 g práškový cukor
1 bal.Vanilkový cukor
štipka soli
2 ks vajcia
125 g polohrubá múka
50 g kakao
2 lyžičky prášok do pečiva
150 g čokoládový puding
100 g kvalitná čokoláda

Na poliatie:

100 ml mlieka
2 lyžice čoko prášok Nesquick

vrch:

500 ml smotana na šľahanie
300 g Milka čokoláda Noisette
200 g horká čokoláda

POSTUP:

Najskôr si pripravíme krém, pretože je nutné, aby vychladol v chladničke. Smotanu ohrejeme, dávame však pozor, aby nevrela a postupne do nej pridávame na kocky nalámané čokolády. Miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Trvá to cca 3-4 hodiny.Môžete si pripraviť krém aj deň vopred.

Následne mixérom vyšľaháme do tuhej peny.
Maslo s cukrom (vanilkovým aj práškovým) a štipkou soli vymiešame do peny. Postupne pridáme vajíčka.Pridávame jedno vajíčko, dôkladne vyšľaháme a potom pridáme druhej vajíčko. Znovu dôkladne vyšľaháme a do hmoty pridáme polohrubú múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva, čokoládovým pudingovým práškom a úplne na záver pridáme nastrúhanú čokoládu.

Takto pripravené cesto navrstvíme na plech o rozmere 25 x 20 cm, dno sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20-25 minút.

Upečené cesto polejeme čokoládovým mliekom (mlieko ohrejeme, pridáme Nesquick).
Zdroj:  Coolinarika

You Might Also Like