Ak vám chýbajú tieto vitamíny, tak si tým spôsobujete migrénu a bolesť hlavy. Dávajte na to pozor!

hlava

Mnoho ľudí v našej populácii trpí silnými migrénami. Prichádzajú akoby z ničoho a sú pre človeka úplne vysiľujúce. V dnešnom článku vám predstavíme nové dôkazy štúdie Dr. Weila, ktorá objasňujú príčiny, prečo toto paralyzujúce utrpenie v ľudskej hlave vôbec vznikne…

Podľa doktora Weila zapríčiňujú vznik migrény stravovacie návyky dnešnej spoločnosti. Produkty, ktoré sú dostupné na regáloch dnešných supermarketov, obsahujú veľké množstvo cukru. Ten je obsiahnutý v potravinách od pečiva, cez cestoviny, sušienky a ďalšie ľahké desiaty, ktorými dobíjame energiu v náročnom pracovnom či študijnom dni. Tieto cukry prúdia krvným riečiskom a dostávajú sa tak v určitých hladinách do mozgu. Štúdia Dr. Weila tiež ukazujú, že aj nedostatoku vitamínov, ako B6, B12, D a kyseliny listovej patrí tiež medzi spúšťače bolestí hlavy. V skutočnosti by konzumácia potravín obsahujúca tieto živiny mala predísť prípadnej migréne s pravdepodobnosťou 300%.

Vo svojej štúdii sa doktor tiež zaujímal o potraviny, ktoré patria medzi spúšťače. So svojím tímom došiel k zisteniu, že potraviny obsahujúce dusitany, dusičnany a glutaman sodný (ozn. E621, dochucovadlo a zvýrazňovač chuti) sú v nadmernej konzumácii spúšťačom silnej migrény. Patria medzi ne:

zrejúci plesňový syr
kofeín
hrozienka
konzervovaná mäsa
konzervované sardinky
víno
arašidy
instantné polievky a ďalšie pokrmy
Preventívne sa môžeme vyhnúť migréne dobrým spánkom a tiež každodenným pohybom, ktorý naše telo s radosťou privíta. Stačí len krátka prechádzka na čerstvom vzduchu v okolí vášho domova a ihneď sa budete cítiť lepšie …

You Might Also Like