Varíte ryžu až do okamihu, keď nevpije všetku vodu? Ohrozujete svoje zdravie!

Výskumy uskutočnené na Kráľovskej univerzite v Belfaste preukázali, že pri varení a konzumácii ryže prichádzame do kontaktu s nebezpečným množstvom arzénu. Tento jed sa vyskytuje už pri hnojení a pestovanie ryže.

11487154920ryz1

Nanešťastie jedným z najpopulárnejších spôsobov varenie ryže je varenie až do okamihu, keď do seba nevpije všetku vodu. Práve toto spôsobuje, že v zrniečkách ryže zostane vysoké množstvo arzénu.

21487154920ryz2

Aby sme tomu zabránili, je potrebné najprv ryžu namočiť cez noc a potom ju na ďalší deň niekoľkokrát prepláchnuť. Počas varenia zas dávajte pozor, aby ryža nevpila všetku vodu – varte ju vo veľkom hrnci a uistite sa, že vody je 5x viac ako ryža. Po uvarení ryžu znova prepláchnite.

31487154920ryz3

Táto príprava je síce časovo náročná, zabraňuje ale hromadenie škodlivé látky, ktorá je vo väčšom množstve smrtiace. Tento spôsob je oveľa zdravšie.

zdroj: AOL

zdroj: PIXABAY

You Might Also Like