Viedenská roštenka

SUROVINY:

Viedenská roštenka sa hodí aj na slávnostný stôl…na každú príležitosť..:)

4 roštenky

soľ,ml.čierne korenie

4 PL oleja

troška vývaru

2 cibule

1 PL masla

1 PL hladkej múky

POSTUP:

Roštenky opláchneme,osušíme,naklepeme, osolíme,okoreníme a blany narežeme.

Na rozpálenom oleji roštenky prudko opečieme a teplotu zmiernime.
Podlejeme horúcim vývarom a udusíme do mäkka.
Potom roštenky vyberieme a udržujeme v teple.

Na zvyšnom oleji upražíme do zlatista na kolieska pokrájanú cibuľu,potom ju vyberieme a necháme na sitku odkvapkať.

Do tuku po cibuli pridáme maslo,zaprášime múkou,opražíme a za stáleho miešania zriedime vývarom.

Šťavu povaríme,dochutíme a precedíme.

Na tanieri každú roštenku prelejeme šťavou a posypeme opraženou cibuľou.
Ako prílohu môžeme podávať zemiakové hranolčeky,zem.pyré,to je už na každého chuti..:)

Tak- Dobrú chuť!

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like