Výborná nepečená torta s Nutellou

nutelka

Kalorická bomba pre každého milovníka sladkosti.

SUROVINY:

Korpus:

250 g kakaových sušienok
40 g masla
100 ml ovocného džúsu
30 g horúcej čokolády v prášku

Krém:

250 g smotanového syra
50 g práškového cukru
150 g Nutelly
500 ml smotany na šľahanie

Poleva:

150 g horkej čokolády
150 ml 40% smotany

POSTUP:

Rozdrvte sušienky a zmiešajte ich s rozpusteným maslom, džúsom a čokoládovým práškom. Vytvorte jemné cesto, ktorým vyložte guľatú formu s priemerom 26 cm. Dajte formu do chladničky.

Rozpustite nutellu a dajte zatiaľ bokom. Rozšľahajte smotanový syr s práškovým cukrom a rozdeľte krém na polovice. Vyšľahajte smotanu do tuha a vmiešajte do jednej z polovíc. Do druhej polovice krému vmiešajte rozpustenú nutellu.

Na korpus navrstvite najskôr biely a potom nutellový krém. Uložte opäť do chladničky.

Smotanu na polevu zohrejeme v kastróliku, nesmie sa však variť, úplne stačí horúca.Nalámať do tepluvzdornej misy čokoládu na kúsky a zalejte smotanou. Nechajte 5 minút stáť, potom rozmiešajte dohladka a nalejte na vrch krému.

Nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny ztuhnúť a podávajte.

Zdroj:Coolinarika

You Might Also Like