Výborný krehký jablčník, ktorý si hneď zamiluje úplne každý

vyborny krehky jablcnik

Recept od Martušky Mlynarcikovej

Potrebujeme:

600 g hladká múka
150 g práškový cukor
250 g maslo
20 g prášok do pečiva
100 ml. mlieka
2 ks vajíčka ,
štipka soli

Plnka:

1500 g jablká ( nevážim ale treba ich dosť)
2 ks škoricový cukor
1 ks citrón
1 ks zlatý klas
asi 150 – 200 g kryštálový cukor ( nevážim dávam od oka)

Postup:

Všetky ingriedincie spolu dobré vyhnetiem. Cesto rozdelím na polovicu. Jedno vyvaľkám a pomocou valčeka prenesiem na vymastený a vysypaný plech, na plechu cesto posypem strúhankou.
Pečiem na 170 stupňoch asi 40 minút. Vychladnutý pokrájam a posypem práš. cukrom.

Plnka:

Očistené a postrúhané jablká dám podusiť. Pridám cukor , škoric. cukor , kôru z citróna a šťavu z citróna , zlatý klas.
Ešte chvíľku podusím a nechám vychladnúť. Plnku natriem na cesto a vyvaľkám druhé cesto a prenesiem na plnku. Popichám vidličkou a dám piecť.

www.bajecnerecepty.sk

You Might Also Like