Vynikajúca zemiaková vežička so syrom, pre lenivé gazdinky

Snímka-obrazovky-2017-02-17-o-10.56.17

Vynikajúci typ a skvelý spôsoby prípravy a pečených zemiakov, takto si môžete oživiť svoje pokrmy. Tieto zemiakové vežičky, sú výborný spôsob ako si pripraviť prílohu k hlavnému jedlo alebo ako aj predjedlo.

Čas prípravy je spolu 1 hodinu a 15 minút, z toho, 15 minút predprípravy a 1 hodina je čas samotného pečenia, 4-6 porcii.

SUROVINY:

3 lyžice (45g) masla, roztopeného

2 lyžice (25g) parmezánu

1 čajová lyžica (3g) cesnakového prášku

1 čajová lyžička tymianových lístkov

Soľ a čerstvo namletý čierne korenie

8-10 zemiakov (1,4kg) nakrájaných na tenké kolieska (1,6 mm hrubé)

POSTUP:

Predhrejte si rúru na 190°C. Maslom si vymastite 12 foriem na muffiny a položte nabok. Nakrájajte si zemiaky na tenké plátky

Plátky zemiakov vložte do veľkej misky. Pridajte roztopené maslo, syr, tymian, cesnak, soľ a korenie. Poriadne premiešajte.

Snímka-obrazovky-2017-02-17-o-10.55.15-869x580

Plátky zemiakov na seba naukladajte do malých vežičiek a umiestnite ich do foriem na muffiny. Posypte čerstvo namletým čiernym korením.

Pečte do vtedy, kým vrch a okraje nebudú zlatisto- hnedej farby a stred jemný, 55 minút až 1 hodina

Zemiaky z rúry vyberte, nechajte ich aspoň 5 minút odležať a tak ich vyberte z plechu a poprášte parmezánom a tymianom.

You Might Also Like