Vynikajúce a rýchle Matadorky

matador_kocke_1-640x435

Suroviny

150 g čokolády na varenie
70 g masla
80 g práškového cukru
3 vajcia
1 lyžica polohrubej múky

krém:
500 ml šľahačkovej smotany
4 žĺtka
100 g práškového cukru
100 g bielej čokolády
100 g čokolády na varenie

Postup prípravy

1. Krok

Čokoládu si roztopíme spolu s maslom.Ochladíme.Žĺtka vymiešame s cukrom do peny pridáme múku a prilejeme čokoládové maslo.Nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

2. Krok

Nalejeme na plech ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou.Pečieme pri 160 °C asi 30 minút.

3. Krok

Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtka s cukrom.Zmes šľaháme asi 15 minút o tuha.Rozdelíme na dve časti.Do jednej primiešame tmavú čokoládu a do druhej bielu.Musíme miešať kým sa čokolády neprepoja so žĺtkami.Potom necháme úplne vychladnúť.Vychladnuté premiešame šľahačom ..Zvlášť vyšľaháme šľahačku rozdelíme ju do obidvoch čokolád a ešte spolu premiešame..

4. Krok

Na piškótu najskôr nanesieme krém z tmavej čokolády a potom z bielej..Vrch zákuska dozdobíme nastrúhanou čokoládou..

matador_kocke_1-640x435http://www.gospodarski.hr/

You Might Also Like