Vynikajúce cesnakové žemle

Domáce pečivo je oveľa lepšie ako to kupované, ak viete, ako ho správne pripraviť? Tieto domáce žemle sú nielen jednoduché na prípravu ale aj skvele chutia! Presvedčte sa sami!

SUROVINY:

1 šálku vody
3 lyžice slnečnicového oleja
10 g droždia
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica cukru
Štipka soli
3 šálky múky (hladká)

POSTUP:

 Zmiešame si olej, cukor, soľ, droždie a múku v stredne veľkej miske.Vymiesime si elastické cesto a postupne doň pridávame aj vodu. Celé cesto miešame vareškou a následne ešte rukami.
Z cesta si vytvoríme gule o veľkosti jablka.
Guľu vyskladáme na plech vymastený olejom a vyložený papierom na pečenie. Guľu prikryjeme utierkou a necháme odležať 5 minút.
Teraz už len pečieme v rúre na 180 stupňov do zlatista.
Vyberieme žemle z rúry a potrieme cesnakom. Môžeme ich aj posypať obľúbenými bylinkami.

Máme hotovo! Dobrú chuť!

ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like