Vyskúšajte pečené hniezda z mletého mäsa, plnené syrom a smotanou!

hqdefault

Ešte chutnejšie ako fašírky a pripravené bez vyprážania. Doprajte si neobyčajne chutný obed z mletého mäsa, ktorý hravo zatieni všetky ostatné.

SUROVINY:

800 g mletého bravčového mäsa
200 g mletého kuracieho mäsa
1 cibuľu
100 ml mlieka
70-100 g staršieho chlebíka (striedky)
200 ml kyslej smotany
150 g strúhaného syra
2 vajíčka
Kôpor, petržlenovú vňať alebo iné bylinky podľa chuti
Soľ a čierne mleté korenie

POSTUP:

V miske zmiešame oba druhy mletého mäsa, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie.

Chlieb namočíme v mlieku a potom primiešame k mäsu. Z mäsa formujeme menšie guľôčky, ktoré umiestnime na vy-mastený plech. Z mäsa formuje hniezda tak, že v strede spravíme priehlbinku na náplň.

E9Fk-AHSnLo

Strhaný syr zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami a bylinkami. Túto zmes navrstvíme na mleté mäso.

FgDvPuWn1hc

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút.

2MjfX0j4AdE

zdroj: stranamam

You Might Also Like