Vyskúšala som už veľa omáčok na cestoviny, no táto je jednoznačne najlepšia

paradajkovaomacka1

Cestoviny sú aspoň u nás doma veľmi populárne jedlo na akýkoľvek spôsob. Najradšej máme špagety s rôznymi omáčkami. Keď som minule dumala, čo uvarím, nechala som sa viesť, poviem to na rovinu, intuíciou. Využila som to, čo sme doma mali a vznikla asi tá najlepšia omáčka na špagety, aká sa mi kedy podarila.

paradajkovaomacka5

christinascucina.com

Budete potrebovať:

5 veľkých paradajok

čerstvú bazalku

cesnak

3 žĺtka

strúhaný parmezán

špagety

soľ

korenie

Postup: 

Paradajky si najskôr sparíme a odstránime šupku. Spolu s ošúpaným strúčikom cesnaku a bazalkou ich vložíme do mixéru a mixujeme asi 30 sekúnd. Zmes dáme do hrnca a na najmenšom plameni varíme. Osolíme, okoreníme. Špagety dáme do vriacej vody a klasicky varíme.

paradajkovaomacka1

seriouseats.com

V miske si oddelíme bielky od žĺtkov a bielky odložíme do chladničky. Môžete ich použiť do praženice alebo do koláča. K žĺtkom pridáme nastrúhaný parmezán a zmiešame. Vznikne nám hustá kaša, ku ktorej pridáme pár lyžíc vody zo špagiet, aby vznikla redšia hmota.

paradajkovaomacka4

livestrong.com

Následne žĺtkovú zmes vylejeme do paradajkovej omáčky a chvíľu varíme. Nakoniec už len zmiešame so špagetami, posypeme postrúhaným parmezánom a môžeme podávať. Dobrú chuť.

paradajkovaomacka3

christinascucina.com
zdroj: http://www.seriouseats.com/2015/08/how-to-peel-tomatoes.html

You Might Also Like