Vzdušný a lahodný piškótový koláčik z jedného pekáča, ktorý sa vám bude rozplývať na jazyku. Pripravený ho máte za okamih

cdscdscd

Austrália je od nás ďaleko a o jej kuchyni toho až tak veľa nevieme. Preto sa dnes s vami podelíme o tradičný recept na austrálsky dezert s názvom Leamington.

Jedná sa o piškótové cesto, ktoré je namočené v čokoládovom sirupe a obalené v strúhanom kokose. Budú po ňom šalieť ako deti, tak aj dospelí!

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 100ml oleja
  • 250g polohrubej múky
  • 1/2 PL prášku do pečiva
  • 50g horkej čokolády
  • 200g cukru
  • 250ml mlieka
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 1 PL kakaa
  • Strúhaný kokos (podľa chuti)

Postup

  1. V miske si zmiešajte vajcia, 150g cukru, vanilkový cukor – rozšľahajte alebo rozmixujte po dobu 3 minút.
  2. Pridajte 125ml mlieka a šľahajte ďalšie 3 minúty.
  3. Následne prilejte olej, prášok do pečiva, múku a premiešajte cesto do hladkej konzistencie.
  4. Vylejte si cesto do formy na pečenie vystlanou papierom na pečenie o veľkosti 20×20 cm.

пирожное фото

  1. Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 30 minút.

пирожное фото

  1. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, preklopte ho a zbavte papieru na pečenie.
  2. Zvyšné mlieko a cukor, kakao a čokoládu do jedného hrnca a priveďte k varu za občasného miešania. Potom nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. Piškótové cesto nakrájajte na kocky. Každú z nich namočte do čokoládového sirupu zo všetkých strán a obaľte ich v strúhanom kokose.

пирожное фото

пирожное фото

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like