Zabudnite na omáčky z obchodu. Pripravte expresne 7 domácich omáčok. Zamilujete si ich !

Obchody nám ponúkajúc celé spektrum rôznych omáčok ku grilovaných pochúťkam, alebo do šalátov či k slaným krekrom. Okrem lákavej chuti a menej lákavej ceny však obsahujú aj množstvo pridanej chémie a konzervantov, ktoré rozhodne neprospievajú nášmu zdraviu. Prinášame vám 7 najlepších receptov na domáce omáčky, ktoré hravo tromfnú tie z obchodu a okrem toho sú jednoduché a pripravíte ich skutočne expresne!

Domáca tatarka

5BWPfIe-ceM (1)

Potrebujeme:

200 g majonézy – ideálne domácej

1 lyžicu strúhaného chrenu

2 nakladané uhorky nakrájané nadrobno

Stredne veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno

1 lyžicu najemno nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Všetky suroviny zmiešame a podávame vychladené k slaným chuťovkám a mäsku.

Andalúzska omáčka

EALaZn_v6lc

Potrebujeme:

200 g kyslej smotany

3 lyžice kečupu (ideálne domáceho)

1 lyžičku orechového koňaku (prípadne iného)

Najemno nakrájanú cibuľu (stredne veľkú)

1 paradajku nakrájanú nadrobno

Trochu citrónovej šťavy

1/3 lyžičky červenej papriky

Niekoľko lístkov bazalky natrhané na kúsky

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a podávame vychaldené k slaným chuťovkám a k mäsku.

Hubová omáčka

Qs2kmrOn9JI (1)

Potrebujeme:

400 g uvarených alebo sterilizovaných húb nasekaných najemno

1 lyžicu strúhane chrenu

100 g majonézy

100 g kyslej smotany

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a dochutíme soľou a korením podľa našej chuti.

Paradajková omáčka

19XwK8982d8 (1)

Potrebujeme:

200 g paradajkového pretlaku

2 lyžice olivového oleja

2 strúčiky cesnaku pretlačeného

Petržlenovú vňať nasekanú najemno

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a podávame k slaným špecialitám.

Olivová omáčka

V37L6wpD1hE (1)

Potrebujeme:

200 g bieleho jogurtu

2 strúčiky cesnaku pretlačené

100 g zelených olív bez kôstky – rozmixovaných alebo nakrájaných nadrobno

1 lyžicu citrónovej šťavy

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Všetky prísady zmiešame a podávame k slaným chuťovkám a mäsku.

Omáčka z červenej repy

aOAPm4eVa0w

Potrebujeme:

100 g kyslej smotany

1 malú uvarenú červenú repu

100 g strúhaného syra

100 g domácej majonézy

Najemno nakrájanú cibuľu – stredne veľkú

1-2 lyžičky nastrúhaného chrenu

2 nadrobno nakrájané nakladané uhorky

Postup:

Všetky suroviny zmiešame a podávame s pečivom, k slaným chuťovkám a mäsku.

Cesnaková omáčka

cesnakk

Potrebujeme:

1 menšiu uhorku – nastrúhanú najemno

100 g nízkotučného tvarohu

2 strúčiky cesnaku – pretlačené

2 lyžice kyslej smotany

1 lyžičku najemno nasekaného kôpru, pažítky alebo petržlenovej vňate

Postup:

Všetky ingrediencie jednoducho zmiešame a môžeme podávať. Omáčka sa hodí do šalátov, k mäsku alebo k slaným chuťovkám.

zdroj:vk

You Might Also Like