Zapečené zemiaky so syrom sú delikátnou pochúťkou pre každého a tanier zostane prázdny

14-1

Rýchla a výborná večera, k príprave ktorej potrebujeme len zemiaky, maslo, syr, smotanu a trochu korenia, určite poteší každého hladného stravníka. Výsledok rozhodne nie je obyčajné jedlo, ale ozajstná lahôdka.

Na dve porcie potrebujeme:

2 veľké zemiaky
maslo
kúsok parmezánu
štipku cesnakového prášku
soľ
kvalitný olivový olej
4 lyžice smotany
strúhaný čedar alebo iný tvrdý syr napríklad eidam.

Zemiaky nakrájame ostrým nožom na plátky, ale nedokrojíme úplne. Tým pádom zostanú ešte v celku.

2_zps30551c56

čerstvý parmezán a maslo nakrájame na tenké plátky.

3_zps12d48262

Parmezán a plátočky maslo potom striedavo opatrne vsúvame medzi plátky zemiakov a vzápätí ich pokvapkáme olivovým olejom.

4_zpsb87fa6dc

Všetko potom pečieme pri 200 ° C asi 45 minút až jednu hodinku. Neskôr ich pokvapkáme  už spomínanou smotanou a nasypeme naň postrúhaný čedar a pečieme asi ešte  ďalších 15 minút.

5_zpsfd646964

6_zps7702790f

Ak je jedlo hotové, môžeme ho začať konzumovať.

7_zps954a4415

zdroj:http://www.countryliving.com/

You Might Also Like