Zdravé cuketové hranolky s cesnakom a parmezánom

garlic-lemon-and-parmesan-oven-roasted-zucchini-edit-srgb (1)

Na prípravu budeme potrebovať:

4 malé/stredné cukety,
2 PL olivového oleja,
kôra z 1 citróna,
2 strúčiky cesnaku,
3/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu,
soľ a čerstvo namleté korenie.

POSTUP:

 Krok 1 
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie.

 Krok 2 
Cuketu si narežeme na hrubšie hranolky (cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu – z každej cukety Vám vyjdu 4 hranolky).

 Krok 3 
V malej miske si zmiešame olivový olej, citrónovú kôru a cesnak.

 Krok 4 
Cukety si poukladáme na papierom vystlaný plech a pomocou štetca na nich nanesieme cesnakovo-parmezánovú pastu. Snažíme sa rovnomerne nanášať, aby bola celá cuketa natretá.

 Krok 5 
Takto natreté cukety ešte posypeme parmezánom, posolíme a okoreníme.

 Krok 6 
Pečieme v trúbe 11 – 13 minút (grilovanie z vrchu aj zo spodu) a potom plech premiestnime na čo najvyššie miesto v trúbe a nastavíme grilovanie z vrchu. Grilujeme ešte niekoľko minút, aby sa nám parmezán sfarbil do zlata.

 Krok 7 
Upečené vyberieme a podávame ešte teplé.

zdroj:dobruchut.azet.sk

You Might Also Like