Parádne karamelové kocky – sú také výborné, že u nás nikdy dlho na stole nevydržia.

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto1:

  • 8 vajec
  • 8PL cukru
  • 1PL pdp
  • 8PL pol. múky
  • 1PL kakaa
  • 8PL vlažnej vody .

Cesto2:

  • 5 bielkov
  • 250g práškového cukru

Plnka:

  • 5 žltky
  • 300g kryštálového cukru
  • 2,5 dcl smotany na šlahanie
  • 3dcl mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 30dkg masla

POSTUP PRÍPRAVY

Postup cesto 1:

Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh a postupne pridáme žĺtky , vodu , múku s pdp a kakaom. Cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pečenie a upečieme.

Postup cesto 2: Bielky sľaháme nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastný papier a pomaly sušíme v mierne vyhriatej polootvorenej rúre.

Plnka:

Kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kým sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame žĺtky , zlatý klas a vylejeme do karamelu a uvaríme hustú kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este krátko vyšľaháme

Cesto číslo 1 si prerežeme po celej dĺžke a vzniknú nám tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dáme na to snehové cesto, na ktoré natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odložíme na vrch koláča ) a dáme druhé cesto, ktoré sme si rozrezali a natrieme tym zvyškom čo sme si nechali . Kto chce môze na vrch postrúhať čokoládu . Ja som nedávala a samozrejme dať do chladnicky na pár hodín.

You Might Also Like